De ce-i cauzați supărare?


„…a venit o femeie care avea un vas de alabastru, plin cu parfum de nard pur, foarte scump. Ea a spart vasul de alabastru și a turnat parfumul pe capul lui Isus.

Unii au fost indignați și au zis între ei: <<Pentru ce s-a făcut risipa aceasta de parfum? Căci parfumul acesta s-ar fi putut vinde cu peste trei sute de denari, iar banii să fie dați săracilor!>> Și o mustrau cu asprime.

Însă Isus a zis: <<Lăsați-o în pace! De ce-i cauzați supărare? Ea a făcut un lucru frumos față de Mine! Căci pe săraci îi aveți întotdeauna cu voi și puteți să le faceți bine oricând vreți, dar pe Mine nu Mă aveți întotdeauna! Ea a făcut ce a putut: Mi-a uns trupul mai dinainte, în vederea pregătirii Mele pentru îngropare. Adevărat vă spun că oriunde va fi vestită Evanghelia, în toată lumea, se va spune și ce a făcut această femeie, în memoria ei.>>” (Marcu 14:3-9 NTR)

 

Astăzi, unii nu fac altceva decât să cauzeze supărare… Se poate ca și unii dintre noi să putem cauza supărare celor care cu adevărat fac ceea ce trebuie!

Pe baza acestei relatări biblice înțelegem că se poate cauza supărare atunci când nu înțelegi voia lui Dumnezeu.

Uimitor: o simplă femeie face un lucru extraordinar! De ce? Pentru că e la dispoziția lui Dumnezeu!

Femeia dăruiește ceea ce are mai scump pentru un gest ieșit din comun… dar e în voia lui Dumnezeu!

Femeia face un gest care prevestește actul de răscumpărare a lui Isus Hristos!

Femeia răspândește o mireasmă plăcută la propriu și figurat. Parfumul răspândit în încăpere ar fi trebuit să aibă un efect plăcut între cei prezenți, dar e contrar… iar gestul femeii s-a răspândit în întreaga lume!

Fii vigilent, ca nu cumva să te afli în tabăra celor care mustră pe cei ce fac voia lui Dumnezeu! Dacă nu înțelegi ceea ce face un creștin, mai degrabă taci decât să vorbești prost! Da, poți să fii un conducător religios în perioada contemporană și să interpretezi greșit ceea ce fac unii credincioși, care într-adevăr înțeleg voia lui Dumnezeu! Nu cauza supărare în jurul tău mustrând gesturile ciudate dar făcute din inimă a credincioșilor!

Înainte de a te exprima, evaluează-te prin prisma întrebării: Care este voia lui Dumnezeu? Înțelegi voia lui Dumnezeu în detaliu pentru contextul în care te afli, pentru generația în care te-ai născut, pentru vremea în care te găsești?

Împăratul Isus Hristos era printre ei… și nici măcar cei ce stăteau toată ziua cu Biblia în mână nu și-au dat seama… ei sunt spirituali pentru că mustră risipa… Nu e o risipă, ci de fapt cea mai mare investiție din lume!  Deși nu erau interesați de bolnavi, deodată se ascund în spatele unui motiv spiritual pentru a critica un gest plăcut.

În perioada contemporană, unii se ascund în spatele motivelor spirituale pentru a mustra! Dar ei nu fac altceva, decât să cauzeze supărare…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s