Isus: „nu aveți în voi dragoste de Dumnezeu”


Isus a venit pe pământ într-un context în care oamenii erau doar religioși, trăiau în așteptarea Lui, dar totodată potrivit propriilor plăceri. Datorită acestui lucru El le-a dat un verdict șocant: „nu aveți în voi dragoste de Dumnezeu!”

Isus va reveni pe pământ într-un context asemănător, iar în dreptul oamenilor religioși cu siguranță va avea același verdict: „nu aveți în voi dragoste de Dumnezeu!”

Isus rostește aceste cuvinte (Ioan 5:41) într-un context în care oamenii puneau accent mai mult pe reguli, decât pe relația cu Dumnezeu. EL se atinge de un bolnav de 38 de ani, care aștepta tulburarea apei din Betesda, și când îl vindecă iudeii încep să critice:

„ – Este zi de Sabat!”

Deși criticat și acuzat, Isus continuă să lucreze, pentru că avea autoritate de la Tatăl, și nu s-a aliniat scopului oamenilor religioși din acea vreme, afirmând cu tărie:

„Eu nu caut slavă de la oameni, dar vă știu: nu aveți în voi dragoste de Dumnezeu. Eu am venit în Numele Tatălui Meu și nu Mă primiți, dacă însă vine altul, în numele lui însuși, pe acela îl veți primi.” Ioan 5:41-43

E atât de actual acest Cuvânt, rostit de Însuși Isus Hristos!

Slava de la oameni este căutată cu atâta sete de oamenii religioși de astăzi, încât aceștia sunt gata să calce peste cadavrele celorlalți pentru a fi aplaudați… Nu contează că e bolnav, nu le pasă că suferă și că au durere în inimile lor, important e să-și păstreze poziția!

Înțelegerea nevoilor oamenilor, a celor ce sunt răniți, a celor care suferă, a celor care sunt într-o căutare continuă a soluțiilor, este înlocuită cu politica bisericească, atât a creștinilor neoptrotestanți, cât și a creștinilor tradiționali.

Politica oamenilor religioși e atât de josnică și ieftină, se ascund după interpretări aparent corecte pentru a-și justifica poziția, și apelând la acestea pentru a-și ridica scaunul mai sus, pentru a fi lăudați și slăviți!

Adevărul este că lipsește dragostea de Dumnezeu! N-o spun eu, o spune Isus, Mântuitorul și Răscumpărătorul nostru!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s