Ce aduce întristarea mea?


Astăzi dimineață m-am trezit cu o apăsătoare întristare în inimă… Am încercat să înțeleg sursa, dar citind Scriputra am realizat că trebuie să-mi concentrez atenția mai degrabă asupra efectelor!

Din ceea ce le scrie apostolul Pavel corintenilor în cea de-a doua epistolă se înțelege că întristarea se poate clasifica în două feluri în raport cu efectele pe care le poate avea asupra omului:

1. Întristarea după voia lui Dumnezeu aduce pocăință!

2. Întristarea lumii aduce moartea!

Iată și versetul biblic, care cuprinde o bogăție a înțelepciunii lui Dumnezeu:

„În adevăr, când întristarea este după voia lui Dumnezeu, aduce o pocăință care duce la mântuire și de care cineva nu se căiește niciodată; pe când întristarea lumii aduce moartea.” 2 Corinteni 7:10

Întristarea care îți cuprinde de multe ori inima ce efecte are? Ce îți aduce? Rezultatul întristării tale este un test dacă te afli în voia lui Dumnezeu sau nu, dacă ești pe drumul în spre viață sau spre moarte!

Orice întristare o poți direcționa spre voia lui Dumnezeu prin pocăință!

Dacă simți că ai început să te întristezi pentru anumite lipsuri din cele necesare vieții, este timpul să-ți ceri iertare că te-ai îngrijtorat.

Dacă te-ai întristat că ai multe de făcut și nu reușești să le faci pe toate, pocăiește-te de proasta administrare a timpului și cere lui Dumnezeu într-o atitudine de pocăință înțelepciune pentru a-ți administra timpul în mod eficient.

Oricare ar fi întristarea… cere iertarea lui Dumnezeu pentru iresponsabilitate, pentru modul superficial de a trata anumite lucruri, pentru nesiguranță, pentru lipsa de încredere, pentru că n-ai stat înaintea lui Dumnezeu să primești o călăuzire concretă…

Fii vigilent cu întristarea inimii tale! Pentru că dacă întristarea lumii  cuprinde inima ta, vei avea zile întregi de depresie, de slăbire spirituală, fizică și emoțională, toate aceastea aducând moartea! Dar astăzi ai ocazia să lupți împotriva întristării lumii, împotriva morții lente ce ți-o poate aduce aceasta! Arma nu e foarte grea: pocăința! Cu disponibilitatea de a te smeri înaintea lui Dumnezeu întristarea ta poate aduce o bucurie deplină infinită și pentru o perioadă de timp nelimitată!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s