O cerere ce aduce împlinire deplină


În viață avem diverse cereri care țin mai degrabă de binele personal imediat. Să neo-cerere-care-aduce-implinire-deplina meargă nouă bine. Să ne fie rezolvată o problemă. Să ne fie acoperită o nevoie. Să avem ceea ce ne este necesar. Să se facă dreptate. Bineînțeles, toate să fie în favoarea noastră!

Însă atunci când formulăm o cerere adresată lui Dumnezeu trebuie să fim atenți la scopul acelei cereri. Un scop egoist a unei cereri care vizează doar binele personal, fără a lua în calcul binele suprem poate să se izbească de un refuz sau de o lipsă a unui răspuns.

În acest sens, avem de învățat de la cel mai popular om din istoria biblică: Solomon – un împărat renumit în generația lui. Atunci când s-a instalat ca împărat, Dumnezeu I se descoperă, dându-i ocazia să formuleze o cerere (1Împărați 3:5 „Dumnezeu S-a arătat în vis lui Solomon noaptea și Dumnezeu i-a zis: „Cere ce vrei să-ți dau”). Solomon își formulează cererea, exprimându-și mai întâi recunoștința (1Împărați 3:6: „Tu ai arătat o mare bunăvoință…”), apoi recunoscându-și lipsa de experiență (versetul 7: „eu nu sunt decât un tânăr, nu sunt încercat…”) având o imagine a responsabilității (versetul 8: „popor foarte mare”) cuprinzând nevoia principală în raport cu responsabilitatea: O INIMĂ PRICEPUTĂ!

Despre această cerere Scriptura precizează că a plăcut Domnului (1Împărați 3:10 „Cererea aceasta a lui Solomon a plăcut Domnului”). Dumnezeu apreciază că Solomon n-a avut cereri egoiste, precum viață lungă, bogății sau moartea vrăjmașilor lui. De aceea, îi garantează împlinirea cererii, dăruindu-i o inimă înțeleaptă și pricepută, cum nimeni n-a mai avut vreodată pe pământ. Pentru că cererea lui Solomon a plăcut Domnului, el a primit mai mult decât a cerut, chiar și bogății și slavă. Cât de mult contează să ai o cerere potrivită! Beneficiile unei asemenea cereri sunt nelimitate, nebănuite și peste așteptări.

Fiecare își dorește împlinire în viață! Nu este vreo unul care să-și dorească să trăiască doar cu un sentiment de frustrare… Însă, pentru o împlinire deplină trebuie să ai o cerere plăcută înaintea lui Dumnezeu!

Apostolul Iacov are câteva recomandări pentru creștini în acest sens:

„Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.” (1:5)

„Sau cereţi, şi nu căpătaţi, pentru că cereţi rău, cu gând să risipiţi în plăcerile voastre.” (4:3)

Se poate ca până acum cererile și dorințele exprimate de tine înaintea lui Dumnezeu să fi fost rostite doar cu un scop egoist… Dacă îți dorești să formulezi o cerere care să-ți aducă o împlinire deplină, identifică responsabilitatea pe care o ai în prezent și formulează o cerere în raport cu nevoia împlinirii responsabilității în acord cu așteptările lui Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s